Gyakran Ismételt Kérdések -Milyen méretű webtárhelyet vásároljak?

Ha még nem rendelkezik weblappal sem kellő tapasztalattal a tárhelyek téren, akkor Önnek a legkisebb webtárhelyet ajánljuk. Évközben bármikor kérhet bővítést, melyet csak időarányosan kell kifizetnie. Így elkerülhető, hogy fölösleges vásároljon nagyobb tárhelyet, mint amire szüksége van. Ha már rendelkezik weblappal, akkor nézze meg jelenlegi webtárhelyén a webtárhely méretét és ez alapján válasszon kínálatunkból. Ha több fényképet, videót szeretne feltölteni webtárhelyére, akkor minimum az 1 GB webtárhely méretet ajánljuk. Ezenfelül DNS fenntartási díjat is kell fizetnie abban az esetben, ha Cégüknél nem rendelkezik webtárhellyel és nem is kíván vásárolnia jövőben sem.


Mit tehetek ha a jelenlegi regisztrátorom nem válaszol?

Ha elégedetlen jelenlegi szolgáltatójával vagy nem tudja elérni őket fontos és sürgős esetben: Mindenképpen váltson szolgáltató! Kérjen átregisztrálást! Az átregisztrálás egy egyszeri díjjal rendelkezik, azonban a jövőben nem lesz ilyen és hasonló gondja sem, mert nálunk mindig az ügyfél az első!


Kinek ajánljuk viszonteladói tárhelyet szolgáltatásunkat?

Főként kezdő vállalkozásnak, ha magas szintű és minőségi kiszolgálást kívánnak nyújtani ügyfelei alapvető internetes igényei kielégítésére. Működő cégeknek is, abban az esetben, ha tevékenységi körét szeretné kibővíteni, amellyel a kezdő költségek is megspórolhatóak.


Ha lehet saját szerverem, miért béreljek mégis inkább tárhelyet?

Amennyiben csak egy vagy néhány honlapot szeretne üzemeltetni, nem éri meg Önnek a saját önálló szerver. Egy önálló szerver havi fenntartási költsége sokkal több, mint egy tárhely teljes éves bérleti költsége. Ezért mindenképpen a tárhelybérélést ajánljuk.


Weben is elérhető az FTP?

Kizárólag akkor, ha az Ön által használt böngésző támogatja az FTP kapcsolatot. Erről a minden böngésző súgójában győződhet meg, de általában támogatják. Ellenben webes felületről a fájlok nem linkelhetőek! Ha ilyenre lenne szüksége, akkor hagyományos tárhelyet ajánljuk inkább az Ön számára. FTP elérés 21-es porton a http pedig a 80-as porton zajlik.


Hogyan tudok a tárhelyemen egy domaint beállítani?

Első lépésként engedélyeztetnie kell Önnek a domaint a szerveren. Ezt parkolt vagy hozzáadott domainként is megteheti. Ezenkívül egy postmaster@ e-mail címet is létre kell hoznia. Amint ezeket elvégezte, kérjük hívja fel a regisztrátort és kérje, hogy irányítsa át a adomain nevet a kívánt domainre!


Hogyan lehet ékezetes domaint engedélyeztetni?

Csak elméletben létezik ékezetes domain, gyakorlatban ezért egy kódot kell megadnia az alábbi módon: 1. http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ írja be a kívánt ékezetes domain nevet! 2. A kereső kiadja kiemelve a keresett domain nevet, annak kódját és, hogy szabad vagy sem. Pl.: ékezetesdomain.hu (xn--kezetesdomain-9gb.hu). 3. Ha már foglalt, egy új névvel vagy esetleg végződéssel kell próbálkozni! 4. Ha szabad a kereső által kiadott xn—kezdetű kódot kell elküldeni cégünknek , mint regisztrálni kívánt domain név.


Mi az a fel- és a letöltés?

Amikor feltöltünk valamit, akkor tulajdonképpen egy távoli számítógépre fájlt másolunk saját számítógépünk merevlemezéről.. Letöltés esetén, pedig a feltöltésnek épp az ellentétét nevezzük, más szavakkal, egy távoli számítógépről másolunk le bizonyos adatokat saját számítógépünk merevlemezére.


Mi a különbség az átirányítás és az átregisztrálás között?

Átregisztrálás során megváltozik a regisztrátor. Az átregisztrálást Cégünk intézi, mely egy egyszeri domain váltási díj ellenében kérhető. A domain átirányítás esetén nem változik a regisztrátor, ez ingyenesen elvégezhető és az ügyfél intézheti.


Mennyi hűséget kell aláírnom a VPS megrendelése esetén?

Mi semmire nem kérünk hűségnyilatkozatot! Mi az elégedettséggel akarjuk megtartani ügyfeleinket, nem szerződésekkel.


Kapok valamilyen felületet a tárhelyem kezeléséhez?

Az ispCP OMEGA az egyik leginkább elismert hosting kiszolgáló rendszer, mely olyan admin felületet biztosít tárhely szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleinknek, mely laikusok számára is könnyen érthető, ugyanakkor ügyfélszolgálatunk még emellett is folyamatosan várja kérdéseit, észrevételeit.


Önök egy egyszemélyes cég?

A mi vállalkozásunkban nem egy fő felelős a technikai és kapcsolattartási teendőkért. Komoly szakember gárdánk van. Mindenki a saját szakterületén jeleskedik.


Mennyi időt kell várnom a domain bejegyzésre?

.hu domain regisztráció esetén kb 3 napot kell várni a bejegyzésig. Innentől kezdve a domain használható. A többi végződés esetén ez általában 1 nap.


Hány ügyfelük vásárolt már tárhelyet?

Cégünk több ezer webtárhelyet szolgál ki. Komoly tapasztalattal rendelkezünk, bízza weboldalát profikra.


Mekkora rendelkezésre állást biztosítanak a tárhelyemhez?

99% feletti elérhetőséget biztosítunk tárhely szolgáltatásunkhoz. Ez nem egy irányszám, ez sokéves tapasztalat.


Mennyi időt kell várnom, hogy elindítsák a domain regisztrációmat?

Tárhely és domain rendelés esetén, még aznap elindítjuk a szolgáltatását, és a domain regisztrációt. Munkaszüneti nap esetén a következő munkanapon történik mindez.


Mire használhatom pontosan a megrendelt tárhelyemet?

A választható tárhely méret felhasználható weboldalához, levelezéshez, és adatbázishoz is.


Van lehetőség arra, hogy fizetés előtt kipróbáljam a VPS szolgáltatást?

Virtuális szerver szolgáltatásunk igénybevétele előtt tesztelési lehetőséget biztosítunk Önnek, hogy ne zsákbamacskát vásároljon.


Mit tesznek esetleges nagyobb szerver terelés esetén?

A Hostnow több, kizárólag tárhely szolgáltatásra optimalizált szervert üzemeltet, mely egy esetleges komolyabb szerver alkatrész meghibásodás esetén sem borítja fel weboldal kiszolgáló szerverparkunkat, ekkor átrakjuk weboldalát egy másik szerverünkre.


Van lehetőség CMS-ek használatára?

A világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei kényelmesen elfutnak a mi tárhely csomagjainkon.! Legyen akár Joomla, WordPress, Drupal, Magento, OsCommerce vagy akármilyen más weboldal tartalomkezelő, a tárhely szervereink támogatják! Rendelje meg most tárhely szolgáltatásunkat.


Milyen lehetőség van tárhelyem bővítésére?

Egy tárhely csomaghoz korlátlan mennyiségű domain nevet regisztrálhat nálunk. Így nem marad le egyetlen fontos névről, vagy végződésről sem.


DNS1, DNS2 szolgáltatást is kapok?

Nem csak nálunk regisztrált domain esetén adunk ingyenes DNS szolgáltatást. A nálunk bérelt tárhelyhez is ugyanúgy nyújtjuk ingyenes szolgáltatásunkat.


Hogyan rendelhetem meg a kiválasztott webtárhelyet?

Nálunk lehetőség van e-mailes, telefonos megrendelésre, de akár személyesen is megrendelheti szolgáltatásunkat, ha befárad budapesti irodánkba.


Mit tegyek, ha rájöttem, hogy nagyobb tárhely csomagra van szükségem, de már kifizettem előre a kise

Ügyfélbarát szolgáltatást nyújtunk. Önnek csak a nagyobb tárhely, és a kisebb közötti árkülönbséget kell megfizetnie, és máris átállítjuk tárhely szolgáltatását.


Van lehetőség az eredeti csomagoktól különböző tárhely rendelésére?

Nálunk lehetőség van egyedi tárhely bérlésére is. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és ajánlatot adunk egyedi igényekre is.